محسن خلیلی

شرکت : بوتان
زاده : ۵ تیر ۱۳۰۸
درگذشت :
ملیت : ایرانی
محل زندگی : تهران
فرزندان :
والدین : محمود خلیلی
زندگی نامه

محسن خلیلی 
محسن خلیلی عراقی اسطوره صنعت ایران و مردی که همه به احترام 60 سال کارآفرینی و مدیریتش می‌ایستند و تکریمش می‌کنند. او همواره یکی از فعال‌ترین اعضای هیات نمایندگان تهران و بنیان‌گذار شرکت بوتان و اسطوره صنعت ایران است.
محسن خلیلی در پنجم تیرماه سال ۱۳۰۸ در خانواده‌ای صنعت‌پیشه در تهران متولد شد. کودکی و نوجوانی را در محله دربند در شمال تهران گذراند. پدرش محمود خلیلی، کارخانه برق دولتی اشکودا را با همکاری چکسلواکی برای تأمین برق تهران تأسیس کرد. محسن خلیلی دوران ابتدایی را در مدرسه ۱۵ بهمن آغاز نمود و تا سیکل اول متوسطه در مدرسه شاهپور تجریش درس خواند و بعد دوره دبیرستان را در دبیرستان‌های ایرانشهر و البرز گذراند. در سال ۱۳۲۸ وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۳۲ در رشته الکترومکانیک فارغ‌التحصیل شد
به دلیل اینکه  برای یاد گیری از گاز مایع در ایران هیچ چیزی وجود ندارد، به آمریکا و اروپا سفر کردند.
مهم‌ترین دستاورد سفر محسن خلیلی و پدرش به فرانسه، آلمان و آمریکا پایه‌گذاری صنعت گاز مایع در ایران است. محسن خلیلی همچنن پایه‌گذار صنعت LPG در ایران است و ۶۰ سال پیش منابع اصلی و به روزی همچون کتاب «بیوتین پروپین» را به ایران آورد و منتشر کرد و با همکاری افراد کارشناسی در شرکت نفت، وزارت کار و شرکت فرآورده‌های گاز که آن زمان تازه احداث شده بود، استانداردهای لازم را نوشت و پایه‌گذاری کرد.
محسن خلیلی و پدرش بعد از مدتی در سال ۱۳۳۲ شرکت بوتان را با ۶ نفر راه‌اندازی و توزیع سیلندر گاز را شروع کردند. در کنار توزیع گاز مایع، محسن خلیلی برای توسعه فرهنگ مصرف گاز مایع به فکر راه‌اندازی مجموعه‌ای صنعتی برای تولید لوازم خانگی گازسوز هم افتاد که کارش را از کارگاهی در زیرزمینی کوچک شروع کرد.
شرکت بوتان چند سال بعد از توزیع گاز و تولید لوازم گازسوز و البته گسترش مصرف گاز مایع در کشور و اقبال به استفاده از لوازم گازسوز در بین مردم، به فکر تولید سیلندر در داخل کشور افتاد و با گرفتن وام از بانک توسعه صنعتی، کارخانه را راه‌اندازی کردند. شرکت بوتان در دهه ۴۰ و ۵۰ با افزایش مصرف گاز مایع در کشور و ورود شرکت‌های رقیب، توسعه و رشد سریعی را شاهد بود و در این بین برادران مهندس خلیلی هم که تحصیل‌کرده بودند به مجموعه اضافه شدند و به گفته محسن خلیلی، شرکت بوتان دو قسمت شد، قسمتی برای توزیع گاز بود  که توسط محسن خلیلی اداره شد و قسمتی هم که سازندگی است، برادران وی مسئولیت‌اش را برعهده داشتند.
محسن خلیلی بخش عمده‌ای از فعالیت‌های خود را به توسعه و تقویت نهادهای صنفی و صنعتی اختصاص داده‌است. او پیش از انقلاب، در خرداد سال ۱۳۴۷ سندیکای شرکت‌های توزیع‌کننده گاز را با همکاری سه شرکت دیگر تشکیل داد که اکنون به عنوان انجمن صنفی کارفرمایان توزیع‌کننده گاز مایع ایران فعالیت می‌کند. کمی بعدتر در سال ۱۳۵۲ به عضویت سندیکای لوازم خانگی درآمد و عضو هیئت‌مدیره آن شد که اکنون با عنوان انجمن صنایع لوازم خانگی ایران فعالیت می‌کند.

فعالیت‌های صنفی
محسن خلیلی بخش عمده ای از فعالیت‌های خود را به توسعه و تقویت نهادهای صنفی و صنعتی اختصاص داده‌است. او پیش از انقلاب، در خرداد سال ۱۳۴۷ سندیکای شرکت‌های توزیع‌کننده گاز را با همکاری سه شرکت دیگر تشکیل داد که اکنون به عنوان انجمن صنفی کارفرمایان توزیع کننده گاز مایع ایران فعالیت می‌کند.
در سال ۱۳۵۲ به عضویت سندیکای لوازم خانگی درآمد و عضو هیئت مدیره آن شد که اکنون با عنوان انجمن صنایع لوازم خانگی ایران فعالیت می‌کند.
در روزهای پرالتهاب بعد از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، در حالی که بحث مصادره شرکت‌های بزرگ صنعتی داغ بود، محسن خلیلی به همراه گروهی پانزده نفره از صاحبان صنایع، انجمن مدیران صنایع را در اسفند ۱۳۵۹ بنیان نهادند تا با حفظ سرمایه‌های ملی بخش خصوصی، از آسیب‌های ملی شدن کم کنند و واحدهای تولیدی صنعتی را به تلاش برای حفظ و بقا امیدوار سازند. انجمن مدیران صنایع از اولین تشکل‌های صنعتی بعد از انقلاب است که توانست با همکاری کارشناسان اقتصادی و صنعتی، وضعیت صنعت کشور را بررسی و به عنوان بازوی مشورتی دولت عمل کند. اکنون با بیش از ۲۵۰۰ عضو به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این تشکل صنعتی توانسته بیشتر از ۸۰ هزار صفحه کار کارشناسی تهیه و آن را در اختیار دولت و دیگر نهادهای نیازمند قرار دهد.
خلیلی در سال‌های بعد از انقلاب از اعضای فعال اتاق بازرگانی ایران بود، اما همچنان پیگیر تشکلی بود که تشکل‌ها و انجمن‌های صنعتی را زیر یک چتر گرد هم آورد.  تلاش وی باعث شد تا سرانجام در مهرماه ۱۳۸۰ کنفدراسیون صنعت ایران با هدف توسعه و تقویت بخش خصوصی و تقویت تشکل‌گرایی و مشارکت در تصمیم‌سازی در سطح کلان به‌طور رسمی فعالیتش را شروع کند.
این تشکل که با شرکت بیش از ۷۰ تشکل صنعتی و تولیدی فعالیتش را شروع کرده بود اکنون بیش از ۱۰۰ عضو دارد. محسن خلیلی علاوه بر تلاش برای تقویت و توسعه تشکل‌های صنعتی، در فعالیت‌های اجتماعی نیز مشارکت داشته‌است. او از بنیان‌گذاران و عضو هیئت امنای مؤسسه خیریه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان با نام اختصاری محک است که از سال ۱۳۷۰ فعالیتش را آغاز کرده‌است
سمت‌ها
•    رئیس هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع
•    رئیس هیئت مدیره کنفدراسیون صنعت ایران
•    رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان توزیع‌کننده گاز مایع ایران
•    رئیس هیئت مدیره انجمن صنایع لوازم خانگی
•    عضو هیئت امناء صندوق تأمین اجتماعی
•    عضو سابق هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و تهران
•    رئیس سابق هیئت مدیره اتاق مشترک ایران و بلژیک
•    خزانه دار اتاق بازرگانی ایران – کانادا
•    عضو مؤسس بانک کارآفرین

جوایز و افتخارات، خلاقیت‌ها
دریافت لوح‌تقدیر از معاون رییس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، لوح‌تقدیر از حوزه فرهنگی وزارت نفت، لوح‌تقدیر از جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، لوح‌تقدیر از انجمن مهندسان مکانیک ایران، لوح‌تقدیر از مجمع آموزشی ناشنوایان نیمروز، لوح‌تقدیر پیشکسوت صنعت از ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۸۱، لوح‌تقدیر از جشنواره قهرمانان صنعت ایران، لوح‌تقدیر از وزیر صنایع به مناسبت همایش بزرگداشت روز صنعت و معدن سال ۱۳۸۴، لوح‌تقدیر از سازمان برنامه و بودجه و لوح‌تقدیر از انجمن مدیران صنایع، در ویترین افتخارات علمی وی دیده می‌شود